CAMplus - CNC Keller 2020

CNC KELLER Wuppertal - magyarországi vezérképviselet
2004 - 2020
Tartalomhoz ugrás

CAMplus - CAD/CAM műhelyi használatra

A CAMplus esztergálás és a CAMplus marás nagyobb hatékonyságot jelent a gyártásban, mivel a grafikus felület, a teljesítőképes kontúr-számítógép és az időtakarékos gyártási stratégiák gyorsan és egyszerűen segítenek Önnek az optimális NC-program előállításában, mégpedig a vezérléstől függetlenül!

A geometria-részben a grafikus felhasználói dialógusnak köszönhetően páratlanul gyorsan és egyszerűen vehet át munkadarab-kontúrokat különböző rajzokból - éppen olyankor is, ha azok nem az NC-hez alkalmasan vannak méretezve!
Alternatívaként kontúrokat, furatábrákat stb. CAD rajzadatokból (pl. DXF) is átvehet. A geometria előállításának végén pedig már látni fogja a kész munkadarabot 3D-ben!

A rövid programfutásai idők alapja a maradék mennyiség felismerő rendszer: Ön kiválasztja a szerszámot és a stratégiát, a következő szerszám pedig automatikusan felismeri a maradék mennyiségeket. Az integrált szerszámütközés-elhárítás további biztonságot nyújt a gyártás-előkészítésben. Egyszerű munkaterv-lista alapján mindenkor áttekintése van a munkafolyamat lépései felett, megváltoztathatja a sorrendet, és alternatívákat is kipróbálhat. A szoftver mindig kiszámítja a szerszám ütközésmentes útjait!


A megmunkálási adatok ennek során egy szerszám-adatbankból érkeznek, amelyben Ön lépésről lépésre minden alapanyaghoz kiválaszthatja a legjobb fordulatszámokat ill. a megmunkálási sebességet, az előtolásokat és a megmunkálási mélységet. Ha ezek az adatok beválnak, akkor a következő akalmazásokban már csak az értékeket kell megerősítenie. Ez is hatékonyságot teremt, és elsősorban biztonságot nyújt a költséges hibás beírások ellen.

A végén kiválasztja a szerszámgéphez illő posztprocesszort ill. a vezérlést, amellyel a munkadarab gyártására sor kerül. Ha most az
[ OK ] kapcsolóra kattint, akkor a CAMplus előállítja az NC-programot. A vezérlésben rejlő lehetőségektől függően a programot diszken, UBS memórián, számítógép-hálózatban vagy soros adatkapcsolaton (RS232) keresztül viheti át a gépre.

Szép ez a leírás, azonban szeretné látni a saját szemével is? Küldön el részünkre emailen vagy faxon egy műhelyrajzot. Ezt átkonvertáljuk CAPMplus-ba, Ön pedig TeamViewer-el nézheti, hogyan készül el a munkadarabja! Ha pedig komolyra fordul a dolog, akkor szívesen felkeressük Önt, és segítünk az adatátvitelben!

CAMplus marás

CAMplus esztergálás

Vissza a tartalomhoz